Miyabi by Zwilling Santoku nůž 18 cm, Miyabi 5000FCD

cena od
6380 Kč
Santoku je nejprodávanější nůž v Asii a název lze přeložit jako “nůž tří cností". Jméno se vztahuje k všestrannosti a vhodný je zejména na krájení všemožných tvarů zeleniny, či porcování ryb. Oproti Deba noži má úzký hřbet a velmi snadno a rychle se ovládá. Pokud potřebujete nakrájet zeleninu na drobné kostičky či slabé proužky nebo rychle nakrájet cibuli, je Santoku nůž nejvhodnější ze všech.
Zelenina
Cibule
Brambory
Ovoce
Malé tvary
Japonské nože Miyabi 5000FCD mají tradiční rukojeť je ve tvaru "D" z odolného dřeva Pakka, což umožňuje neúnavné a pohodlné krájení. Kovové koncovky a červené proužky dodávají noži elegantní vzhled. Jádro je z tvrdé FC61 ocele, vložené mezi 48 vrstev damaškové ocele, čímž nůž dostává originální vzor čepele. Nože MIYABI jsou vyráběny tradičními postupy v továrně Zwilling J.A. Henckels v japonském městě Seki.
“První, co musíte v kuchyni udělat abyste připravili perfektní pokrm je zajistit dobrý nůž, jelikož přesně nakrájené tvary dodají vašemu pokrmu preciznost.”
Rokusaburo Michiba, televizní hvězda Iron Chef, Japonsko a USA
Vlastnosti japonského Santoku nože Miyabi 5000FCD
jádro z velmi tvrdé ocele FC61 vložené mezi 48 vrstev damaškové ocele
CRYODUR® – čepel kalená speciální technologií (včetně kalení při -196°C)
autentický profil čepele
rukojeť ve tvaru "D"
čepel ostřená tradiční technikou HONBAZUKE
rukojeť: dřevo Pakka
tvrdost: 61° Rockwella
úhel hran: 9,5 až 12 stupňů
každý nůž je perfektně vyvážený
doživotní záruka na výrobní vady
cena od
6380 Kč