Vykosťovací nůž 15 cm Olive, Forged

cena od
1704 Kč
Vykosťovací nůž je vhodný na oddělení masa od kosti, odstranění šlach a kůže. Nepostradatelný pro řezníka a při porcování kuřete. Má zúženou a pružnou čepel. Práce s tímto nožem je velmi bezpečná a rychlá a je podobný filetovacímu noži.
Čištění masa
Vykosťování
Filety
Ryby
Citrusy
Řada Olive v sobě kombinuje robustní provedení s ručně tepaným vzhledem, japonskou ostrost a moderní vzhled. Zaoblená rukojeť z olivového dřeva je nejen velmi pohodlná, ale také odolná proti vodě. Oproti jiným dřevinám je i velmi pevná a noži poskytuje dlouhou životnost. Nerezová koncovka nemá jen designový účel, ale také dává noži velmi přesnou rovnováhu pro větší bezpečnost.
Vhodné jako dárek
Nůž je dodáván v dřevěné dárkové krabičce a jako dárek zaručeně potěší kohokoliv, ať se jedná o profesionálního kuchaře, maminku v domácnosti nebo tatínka. Nůž Olive Forged bude opravdovou ozdobou v každé kuchyni.
Vlastnosti vykosťovacího nože Forged Olive
ručně kovaná čepel s autentickým vzhledem
ručně broušený
odolná rukojeť z olivového dřeva
vyrobeno z japonské oceli 440C
baleno v dárkové dřevěné krabičce
Údržba nože Forged
vyvarujte se krájení na tvrdých površích jako je kámen, sklo, kov a pod.
nůž nedávejte do myčky - příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození rukojeti nebo se na čepeli mohou objevit skvrny od mycích prostředků
po práci nůž ručně omyjte vodou, opláchněte a ihned osušte
pravidelně udržujte ostří pomocí ocílky
skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně třením s jinými produkty
používejte zásuvné bloky, magnetické lišty a nebo ochranná pouzdra
Broušení nože Forged
Nože lze udržovat ocílkou Forged s diamantovým povrchem, která byla speciálně navržena pro tyto nože a nabízí vysoce kvalitní ostřící ocel. V závislosti na použití nožů doporučujeme nechat si je nabrousit např. 1x až 2x ročně u profesionálního brusiče nožů.
cena od
1704 Kč