Špikovací nůž 13 cm Professional S, Zwilling

cena od
1554 Kč
Špikovací nůž je určen ke špikovaní masa. Díky své tenké a krátké čepeli dokáže udělat perfektní kapsu aniž by jste maso prořízli. Hodí se také k čištění masa, zeleniny nebo ovoce.
Čištění masa
Špikování
Zelenina
Česnek
Ovoce
Nože Professional S jsou tradiční celosvětově známé nože se třemi nýty. Díky své typické střence jsou tyto vyhledávány jak amatérskými, tak profesionálními kuchaři. Rukojeť je černá a ze syntetického materiálu. Nůž je optimálně vyvážen, a stejně jako u ostatních nožů Zwilling, je kladen vysoký důraz na to, aby perfektně padnul do ruky.
„Nejlepší ocel, dokonalost zpracování a vyváženost solingenských nožů Zwilling jsou v každé dobré kuchyni nezbytností. Kvalitní a ostré nože jsou něco, bez čeho se jakýkoliv kuchař za žádných okolností neobejde. Jsou základním kamenem každé správné kuchyně.”
Zdeněk Pohlreich, šéfkuchař
Vlastnosti santoku nože Zwilling Professional S
každý nůž je precizně vyvážený
ručně broušený, laesrová kontrola ostří
FRIODUR® - mrazem tvrzená; tento patentovaný proces dodá noži větší tvrdost a odolnost proti korozi
SIGMAFORE® - nůž je kován z jednoho kusu oceli, větší pevnost nože a kvalitnější ostří
speciální směs ocele vyráběná na zakázku pro společnost Zwilling J. A. Henckels
doživotní záruka na výrobní vady
rukojeť: syntetický materiál
tvrdost: 57° Rockwella
Údržba a práce s noži Zwilling
Aby nůž zůstal ostrý a vydržel vám dlouhé desítky let, přikládáme několik rad, které prodlouží nejen životnost, ale pomohou k tomu, aby se vám s nožem vždy dobře krájelo.
vyvarujte se krájení na tvrdých površích jako je kámen, sklo, kov a pod.
nůž nedávejte do myčky - příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození rukojeti nebo se na čepeli mohou objevit skvrny od mycích prostředků
po práci nůž ručně omyjte vodou, opláchněte a ihned osušte
pravidelně udržujte ostří pomocí ocílky
skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně třením s jinými produkty
používejte zásuvné bloky, magnetické lišty a nebo ochranná pouzdra
Broušení nože Professional S
Stejně jako pro další kuchyňské nože Zwilling lze tento nůž brousit několika způsoby. Mezi ně patří běžné udržovaní na ocílce. Nejvhodnější je například řeznická ocílka v délce 31 cm s větším brusným efektem či broušení na kameni Zwilling s hrubostí 250 a 1000.
Pokud chcete noži dodat něco navíc, můžete ještě používat kožený brousek, který ostří finálně vyhladí a vyleští. Pro tento nůž jsou vhodné jakékoliv doplňky z naší nabídky.
cena od
1554 Kč