Nůž SHUN TM Professional 15cm, Kai

cena od
3850 Kč
Plátkovací nůž je další typ nože který by neměl chybět v žádné kuchyni. Tento velmi praktický nůž má úzkou a dlouhou čepel a velmi se hodí na porcování hotového masa, čistění syrového masa, čištění a plátkování ryb, dále je pak vhodný na práci s většími kusy ovoce.
Maso
Porcování
Filety
Sushi
Velké ovoce
Výroba japonského nože Shun Premier Tim Mälzer Kai je inspirována mistrovským uměním výroby samurajských mečů. Ručně tepaný vzhled a pečlivě vybrané materiály dodávají noži opravdovou výjimečnost. Pohodlná rukojeť z ořechového dřeva je vhodná jak pro praváky, tak pro leváky. Nože Shun Premier Tim Mälzer uspokojí i ty nejnáročnější kuchaře.
“Dobrý a ostrý nůž nejen usnadní práci, ale také dává pokrmům preciznost díky přesně nakrájeným surovinám. Společně s výrobcem nožů Kai jsme vytvořili řadu, kterou si jistě oblíbí každý, kdo pracuje jak s masem a steaky, tak s celou řadou zeleniny.”
Tim Mälzer | Šéfkuchař a autor několika knih o vaření
Vlastnosti plátkovacího nože Shun Premier Tim Mälzer
ručně broušený
ručně tepaný povrch
optimální vyvážení
dlouhá životnost ostří
32 vrstev damaškové oceli
pohodlná a pevná rukojeť
rukojeť: ořechové dřevo s kovovou koncovkou
způsob výroby: kovaný nůž
tvrdost: 61° Rockwella
váha: 95 g
Proč nedávat nože do myčky a raději je mýt v ruce
příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození rukojeti
nůž může poškodit myčku
tření o jiné předměty
zaschlé skvrny od jídla mohou poškodit čepel nože
příliš agresivní prostředky
cena od
3850 Kč