Shun TDM-1702 - Premier TM Santoku nůž, Kai

cena od
5500 Kč
Santoku je nejprodávanější nůž v Japonsku a název lze přeložit jako “nůž tří cností". Jméno se vztahuje k všestrannosti a vhodný je zejména na krájení všemožných tvarů zeleniny, či porcování ryb. Oproti Deba noži má úzký hřbet a velmi snadno a rychle se ovládá. Pokud potřebujete nakrájet zeleninu na drobné kostičky či slabé proužky nebo rychle nakrájet cibuli, je Santoku nůž nejvhodnější ze všech.
Zelenina
Cibule
Brambory
Ovoce
Malé tvary
Výroba japonského nože Shun Premier Tim Mälzer Kai je inspirována mistrovským uměním výroby samurajských mečů. Ručně tepaný vzhled a pečlivě vybrané materiály dodávají noži opravdovou výjimečnost. Pohodlná rukojeť z ořechového dřeva je vhodná jak pro praváky, tak pro leváky. Nože Shun Premier Tim Mälzer uspokojí i ty nejnáročnější kuchaře.
“Dobrý a ostrý nůž nejen usnadní práci, ale také dává pokrmům preciznost díky přesně nakrájeným surovinám. Společně s výrobcem nožů Kai jsme vytvořili řadu, kterou si jistě oblíbí každý, kdo pracuje jak s masem a steaky, tak s celou řadou zeleniny.”
Tim Mälzer | Šéfkuchař a autor několika knih o vaření
Vlastnosti santoku nože Shun Premier Tim Mälzer
ručně broušený
ručně tepaný povrch
optimální vyvážení
dlouhá životnost ostří
32 vrstev damaškové oceli
pohodlná a pevná rukojeť
rukojeť: ořechové dřevo s kovovou koncovkou
způsob výroby: kovaný nůž
tvrdost: 61° Rockwella
váha: 212 g
Proč nedávat nože do myčky a raději je mýt v ruce
příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození rukojeti
nůž může poškodit myčku
tření o jiné předměty
zaschlé skvrny od jídla mohou poškodit čepel nože
příliš agresivní prostředky
cena od
5500 Kč