Kuchařský nůž 20 cm Classic, Opinel

cena od
889 Kč
Kuchařský nůž by neměl chybět v žádné kuchyni. Nůž má velmi pevnou konstrukci, proto se hodí například na přípravu hovězího masa, přípravu steaků krájení zeleniny a např. také na sekání bylinek. Jde všeobecně o nejrozšířenější nůž ve všech kuchyních světa.
Univerzální
Maso
Cibule
Zelenina
Velké ovoce
Nože Opinel Classic se vyrábí v tradiční dílně uprostřed Savojských Alp. V té samé dílně, ve které vznikl první nůž Opinel roku 1890. Řada Classic jsou nože s dřevěnou rukojetí z tvrdého bukového dřeva, která je připevněna pevnými nýty a čepelí z kvalitní švédské oceli Sandvik, která se vyznačuje vysokou odolností proti korozi a dlouhotrvající ostrostí.
Za zmínku také stojí to, že 95% dřeva pochází z francouzských, udržitelně řízených lesů, čímž chce Opinel zabránit negativnímu vlivu na životní prostředí.
Vlastnosti kuchařského nože Opinel Classic
tvrdost: 56-58 HRC
ocel: 12С27 Sandvik™ steel
rukojeť: bukové dřevo
Několik tipů při práci s nožem Opinel, které zvýší životnost ostří
vyvarujte se krájení na tvrdých površích jako je kámen, sklo, kov a pod.
ručně omyjte vodou a šetrným čistícím prostředkem opláchněte a ihned osušte
pravidelně udržujte ostří pomocí ocílky
skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně třením s jinými produkty
používejte zásuvné bloky, magnetické lišty, a nebo ochranná pouzdra
Proč nedávat nože do myčky a raději je mýt v ruce
příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození rukojeti
nůž může poškodit myčku
tření o jiné předměty
zaschlé skrvny od jídla mohou poškodit čepel nože
příliš agresivní prostředky
cena od
889 Kč